2008. május 28., szerda

Túrós csusza „ahogy a barátom szereti”

Az első receptünk könnyen vita indító lehet, ugyanis szalonna, porcukor esetleg mindkettő? Ki mivel szereti jobban? Az első beküldőnk úgy látszik a gazdagon szalonnásat szereti, de nézzük is a receptet:

Hozzávalók:
1 csomag csusza tészta
5 dl tejföl
1 csomag túró
Füstölt és császár szalonna


Elkészítés:
A tésztát bő sós vízben kifőzzük majd leszűrjük. A megfőtt tésztát a túróval és a tejföl felével – és most jön a mód, ahogy a barátom szereti – a serpenyőben zsírjára sütött füstölt és császár szalonnával összekeverjük, majd tepsibe tesszük. A tetejére hagyjunk egy picit, főleg a húsosabb részéből – rendkívül étvágygerjesztő tud lenni. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg megpirul egy picit a teteje. Vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon ki.
A sütés után ízlés szerinti tejfölmennyiséggel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

én cukor nélkül szeretem és biztosan így az igazi, hiszen szalonna van benne!

Névtelen írta...

öcsém eszi mindkettővel, hát elég bizarr. még nem vitt rá a lélek hogy megkóstoljam így:)
ez majdnem olyan, mint sztrapacskát cukorral enni