Az első receptünk könnyen vita indító lehet, ugyanis szalonna, porcukor esetleg mindkettő? Ki mivel szereti jobban? Az első beküldőnk úgy látszik a gazdagon szalonnásat szereti, de nézzük is a receptet:
Hozzávalók:
1 csomag csusza tészta
5 dl tejföl
1 csomag túró
Füstölt és császár szalonna
Só
Elkészítés:
A tésztát bő sós vízben kifőzzük majd leszűrjük. A megfőtt tésztát a túróval és a tejföl felével – és most jön a mód, ahogy a barátom szereti – a serpenyőben zsírjára sütött füstölt és császár szalonnával összekeverjük, majd tepsibe tesszük. A tetejére hagyjunk egy picit, főleg a húsosabb részéből – rendkívül étvágygerjesztő tud lenni. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg megpirul egy picit a teteje. Vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon ki.
A sütés után ízlés szerinti tejfölmennyiséggel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
én cukor nélkül szeretem és biztosan így az igazi, hiszen szalonna van benne!
öcsém eszi mindkettővel, hát elég bizarr. még nem vitt rá a lélek hogy megkóstoljam így:)
ez majdnem olyan, mint sztrapacskát cukorral enni
Megjegyzés küldése