2008. május 29., csütörtök

Majorannás tészta

A mai receptünk egy egyszerű ám finom étel:

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg hosszúmetélt
25 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt sajt
1 dl tejföl
olaj
1/2 csokor friss majoránna

Elkészítés:
A tésztát bő sós vízben megfőzzük. A hagymát olajon megpároljuk majd hozzáadjuk a fokhagymát - vigyázva nehogy megégessük azt. Hozzáadjuk a darálthúst, barnára pirítjuk. Hozzáadunk sót, borsot és az apróra vágott friss majorannát. Hozzáadjuk a tejfölt a húzhos.
A tésztára miután leszűrtük és tányérra tettük rátesszük az elkészült húst és a sajtot pedig ráreszeljük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ezt lehet hogy ma ki is próbálom, de fokhagyma nélkül

Névtelen írta...

szerintem fokhagyma nélkül nem annyira finom, akkor csak a majorannát érezni, és szerintem jól passzol a fokhagyma az ételbe